Det amerikanska klädmärket Penfield har designat slitstarka kläder för kvinnor och män sedan 1975 och ända sedan start har man fokuserat på plagg och accessoarer för vildmarken och utomhusbruk överlag.

Penfield började sin bana i Massachusetts i USA, där friluftsliv är en del av många människors vardag. Företagets goda rykte spred sig givetvis till Norden och Sverige, då vildmarkslivet har en stor plats i svenskarnas hjärtan.

Penfield designar både vinter- och vår/sommarjackor och när våren gör sitt intåg kan det vara bra att inhandla ett av deras slitstarka plagg. Ur vårens kollektion av jackor från Penfield kan du exempelvis välja det tåliga materialet nylon, som lämpar sig perfekt för både regn och vind. De varma fleecejackorna som också finns i flera färger, främst för herrar, fungerar både som modeplagg och som underjacka och gör sig lika bra ur båda perspektiven.

Penfields stilrena och sköna vårjackor kan du handla på nätet via deras hemsida men om du har vägarna förbi The Terrace i Stockholm på Sveavägen vore det synd att inte kika in för att få en glimt av kollektionen. När våren och sommaren närmar sig med stormsteg och lockar människor ut i naturen, är det minst sagt viktigt att hålla sig både varm och torr. Med Penfields vår- och sommarjackor kan du både bli en styling-guru och klä dig praktiskt på samma gång.